December 9, 2011

the bicycle...

seronoknya bila cuti walaupun sekejap tak macam bebudak sekolah
#cutibukanmainlamagile#
at least waktu petang boleh jugak cuci mata tengok keindahan alam milik Allah
sambil main basikal keliling rumah..
haha keliling rumah je bukan keliling kampung

aku pernah terfikir nanti masuk main campus,nak bawak basikal..
tak nak bawak kereta sebab nak jimat duit minyak dan juga
nak selamatkan alam sekitar dari pencemaran..(ini seriusss)
kalau jalan kaki confirm termengah-mengah kannn..
so basikal is the best choice.
but the problem is ade ke orang nak bawak basikal macam aku ni...
aku malu jikalau aku satu-satunya pelajar yang membawa basikal ke kelas
lebih-lebih lagi basikal macam bawah ni...
.
.
.
.
.



*cool tak bro kalau aku bawak basikal macam ni?*

serius aku memang dah lama mengidamkan basikal macam tu..
sebab utama warna hijau,sedap mata memandang..
sebab kedua ada bakul,boleh letak barang..
sebab ketiga comel,itu yang aku suka.
tapi....
yang gantung-gantung dekat handle tu aku tak berapa minat la.
(macam serabut je)

oleh itu sebagai seorang wanita,aku haruslah menampakkan ciri-ciri feminin.
so,dengan basikal ITU mungkin nampak lebih feminin kot ^_^
dan serius aku suka giler basikal macam tu,aku nak basikal macam tu!
aku nak!!!!!!!!!
dah lama aku teringin basikal yang ada bakul macam tu!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hemmm,basikal kat rumah ni dah tak boleh nak pakai.
hari-hari naik basikal keliling rumah sambil feeling2 macam Azizulhasni Awang kononnya :P
(in fantasy)

 tapi ,masalahnya aku keliling rumah naik basikal PANCIT !
sebab tu malu nak keliling kampung.
kang aku jenjalan naik basikal tu keluar rumah,buat malu orang jekk..
dah lah basikal tu dah buruk.....
(shhhh...orang keliling rumah aku tak baca blog aku ni.
so sape-sape yang baca ni senyap-senyap je la ekkk)




(in reality)
basikal ini berkata : "comel tak saya?hekhekhek"


okey lah..penat dah tangan menaip.
sebelum saya mengundurkan diri,maafkan kekhilafan saya selama ni :)
akhir kata,jaga diri ! (comel tak pantun 3 kerat ni?haha)
 
p/s : kredit dah takde..ade sape2 baik hati nak tolong topup kan???huahua gurau.

TeNgoK LAhh..bEshXXx

Loading...