December 30, 2010

Alhamdulillah...

salam!
syukur Malaysia juara Liga AFF 2010..!
setelah penantian selama 14 thn,ini la pertama
kali bagi msia menjadi juara dalam piala AFF walaupun
kalah 1-2 pd second-leg final smlm..
berbekalkan kemenangan 3-0 pd first-lg final,
Harimau Malaya telah mmbuktikan kebolehan utk membaham
Garuda dgn aggregat 4-2!yeaayyy\(^-^)/
disebabkan kemenangan itu,PM telah mengumumkan bahawa
esok adalah cuti umum setelah disiarkan
dlm buletin pagi td.

sekalung penghargaan dan tahniah kpd STRIKER Mohd Safee Sali
kerana telahh byk sumbgkan jaringan gol utk pasukan
Harimau Malaya sekali gus merupakan penjaring gol
terbanyak bg musim ini iaitu 5 gol kot klu tak silap..
kegembiraan jelas terpancar di wajah Mohd Safee dan rakan2.


hah,dah abes skema giler ayat aku td.
skrg aku dah nak start wat ayt ngarut jap..

smlm tgk2 bola,wktu separuh mse ptama mmmg
boring la..satu gol pon tadakkk.
then tgh syok2 tgk si keeper KHAIRUL FAHMI yg muke mirip2 cina
tgh nak tahan bola dr msok gol,
tibe2 ternampaklah LASER HIJAU diflashkan ke arah dye..
Hahah,KANTOIII..!

tau la dye ni keeper yg hebat..
aku suka la style dye bila dapat je bola
mesti peluk pastu tertonggeng..haha
punye la taknak bagi bola tu msok gawang msia.
dan paling aku suke bila dye kena laser,dye wat muke cool je
cam tadakk perasaan aku tgk..
takde lah cam si markus tu,kena laser sket da gelabah
cam hapebenda la..tak caye tgk entry aku yg sblum ni;D

dan saat separuh masa kedua pulak,fuhhh
memang mendebarkan!
waktu safee tgh jaringkan gol secara mengejut,
waaAAAAHHHhhh!terus aku jadi selok gitu.

then aku ingat kan dah takde gol,
tibe2 msok pulak 1 gol..ntah sape yg sumbatkan aku pon
tak perasan.dlm ati(tape2,seri pon best gak)

lebih tibe2,1 lg gol disumbat lg oleh Timnas!..hah biar betol??
TERPANA aku tgk..lagi2 tgk muke keeper
bile bola tu dah terlepas dr tgn dye.
dlm ati(aishh..tak boleh jadi ni)
tape2,bertahan2..







then,phewwwiiittttttttttttttttt....!!
(buruk benor bnyi wisel ni)




oke,mase da abes..




nak dijadikan cerita:
yeay..MALAYSIA MENANG!
WE ARE THE CHAMPION!THE CHAMPION!THE CHAMPIONNNNN!

tp bile tgk skill dyeorg main semalam lebih kpd
defend dr strike..
rata2 pemain sume berterabur dkat2 dgn khairul fahmi.
safee sorg je yg berjaga dkat dgn markus..
hemm,3 pemain garuda yg jd perhatian orang bkn aku:
1.Christian Gonzales(aikk..ambk import gak?dye
asyik2 main offside)
2.Bambang Pamungkas(hero Timnas..hebat cam Safee kot)
3.Irfan Bachdim(haha..kena layang kad merah.hrp muke nsem
tp ade tatu)

sekarang julang piala AFF,nnt boleh julang piala FIFA pulakkk=)

December 29, 2010

Malaysia VS Indonesia

aku ingat lg dlu kt sekolah waktu dlm kelas,
cikgu tgh ajar sbjek sejarah..
tibe2 tersasar pulak ke seberang(psl Indonesia)
waktu 2 tersebar isu kononnye msia ciplak tarian pendet
utk tujuan promosi pelancongan.
tak ckop lg dgn tu,kemudian wujud kmpln BENDERA yg buang najis
kat kedutaan Malaysia dan siap bakar,pijak jalur gemilang sbgai
reaksi kemarahan mereka atas tndakan polis msia menahan
bberapa pgawai indonesia yg didakwa merendahkan maruah mereka.
lebih ting tong lg,sebahagian rkyat indonesia telah melancarkan
gerakan Ganyang Malaysia dan nk halau semua rakyat msia yg
duduk kt indonesia!
hah,gilor!entah pape..
tidakkah mereka sedar dah brapa ribu rkyat dyeorg yg dtg
ke msia secara senyap2 ?
aku pon dah naek bosan tgk rncgan 999 kt tv3 wktu dlu
sbb asyk2 siarkan psl PATI yg dah berduyun2 msok msia.
bile tgk dyeorg kne berkas,aku pon tepok tgn.^-^

kini isu TERBARU yg lebih panassss!
indonesia kalah first leg final liga AFF 3-0
sebab penyokg msia maen lazZZer..
(ayt kena lebih zasss cket,,ngeh)
eceh..org indo tu ALASAN je lebihh..
kalah dan menang adat permainan..biasa lah!
tp nak tau sape yg maen laser hijau tu?





haa,mai sini kite lihat same2 yekk..


JENG..JENG
HAA!salah siapa skrg??
dah sah!salah ultraman nexus yg didtgkan dari jepun..kiki(gurau2)
bukan salah penyokong malaysia!jgn salahkan kami..
tak pasal2 Rajagobal dah jadi rajagombal pulakk..
ish,kesian betul.(jaat punye indon)

tengok ni..10000 muka penonoton msia yg tak bersalah langsung

ade nampak lazZer kat dyeorg??takde kan..(backup nih)

ahh,merepek je la aku ni.
oke2,moral of de story lantak la dgn org indon tu.
yg penting kite tidak boleh bermusuhan kerana kita kan
negara serumpun=)
tiada guna kalau kita nak bergaduh berpanjangan sampai
tak berpenghujung sesama sendiri..
ingatlah bahawa muafakat membawa berkat!
tapi kadg2 tak puas hati jugak dgn mereka ni dgn suke
hati je nak kutuk2 negara msia..padahal yg buat
mslh kt sini pon org indo jugak?yg cari duit kt msia
pon org indo jugak smpai rakyat sendiri pon dah
takde kerja dan ramai sgt yg menganggur mcm aku ni.
(eh,ye ke???haha,itu tipu je)
tapi memang sedih tgk negara sendiri dikutuk..
nama dah sedap malaysia dipanggil nye malingsia pulakk.
pastu indonesia dah dipanggil indonesialan.
ish..ish..sesama negara Islam pun nak bergaduh jugak,
memang wajar org Yahudi boleh tersenyum bangga
bile tgk kite bermusuhan..macam mane Islam mahu maju begini??

jadi takde faedah juga kalau kite nak balas balek ape yg
dyeorg dah buat dekat kte ssb nnt tahap fikiran kite pon same BODOH dan TOLOL cam dyeorg je..
jadi BERDAMAI lahh=)

December 25, 2010

6 JUPITER 2005 the best!

yo..yo whassup??
ngehngeh=)..assalamualaikum semua.
ouhh,penat gler hari ni tapi best!
reunion 6 JUPITER telah berlangsung di Pantai Balok beb!
banyak betol makan tadi.
habislah,berat badan naik lagi:D

kami tempah kek coklat sempena reunion ni and birthday seseorang;)

tapi tuan punye badan tak datang plokk..ish sedih betol rase.
dah siap tulis name dye comey2 lagi tu..
takpe lah,tatap kek ni puas2 ye atiq,hehe..
nasib baek aku ade,boleh potong kek bagi pihak dye..ngeh~

"nah,ambik nak kau!",kata adly sambil MENUNJUK kasut putih miliknye..
ak pulak berkata sambil menutup mulut,
"kau ingat sepatu kau cantek sgt..?"
heheh,i'm just kiddding dear..
bersandiwara di tepi pantai pon sweeettt gak kan?


bila lama dah tak berjumpa,rindu rasa hati..
muka sorang2 mesti lah dah laen.
kalau dulu kulit tulus mulus,skrg jerawat dah makin naik.heee
perangai masing2 pon sudah berubahhh sket2..





SEKALI KITA BERKAWAN SELAMANYA KITA BERKAWAN..
even dah berapa abad kite dah berpisah tapi kite still boleh jmpe lg.
ala,rumah dekat je pon..bukan dekat JEPONNNN.ngeh,tibe2 plk.


yahh!aku suke gambar ni tp aku tak tau pe kena
plok ngan mut tu..


rase comey plok lah gambar ni bile dyeorg pose gini gaya..



emm,ni comel jugak;)



hahh,ni lagi nye la comel.!:D


errr,alif pose gaya ape tu ekk??
maybe teringin sgt nak jadi model utk jenama Ralph Lauren kot atau
jadi model utk Restoran ALIF pon dahh kire oke:D


candid picture.!i like it..
masing2 da angkat nset canggih nak snap2 gambar.


lepas je makan2 n jalan kat tepi pantai
kiteorg pon lepak kat playground pulak..hahah
seronok2.main jongket2,buai2,gayut2..
huhu,mengenang zaman dulu kala.
dari berbelas orang yg dtg tetibe hanye bberapa ketol je yg stay smpai pkol 4 petang.
ye lah,bile lg kite nak bjumpa lg,lpas ni msti smua dah sibuk..
heheh,ape2 pon aku harap ade lagi aktiviti reunion ni utk
mase2 akan dtg and make sure smua orang ade baru syiooookkk!
ape2 pon 6 Jupiter 2005 tetap the best cam dulu2..

oke,thats all from me..~

siapa nak tau?

adakah anda suka dengan upin dan ipin?
saya suka!
alasan sebab mereka tu teramatlah COMEL.!
mmg dah takde alasan lain dahh..
klu boleh mmg taknak miss
even 1 pon episod upin dan ipin ni..
selalu nye sebelum ditayangkan drama CINTA dan ANUGERAH
lakonan ASHRAF SINCLAIR di tv9 dari seberang
mesti akan disiarkan kartun animasi ni
even 5 minit je pon cerita dye.

ayat biasa yg kita dengar sebelum cerita ni
mula mesti suara comel tu akan cakap mcm ni,,



tapi bila keluar muka dyeorg dua ni,
mmg naik heran dan pelik dahh..
confirm dah tak mau tgk upin ipin lepas ni..


muka dyeorg pon dah lain macam aku tgk..
gaya mcm upin ipin versi t***l pon ade..hihih

tapi korang semua pernah dgr tak pasal
maksud disebalik nama upin ipin ni??

smlm aku ade terbaca la kat 1 artikel ni,
yg mengatakan bahawa dalam bahase Aramaic:
upin=aku benci Rasul
ipin=aku suka Israel

haiiyaaa..!mcm mana boleh jadi mcm ni..??haihhh..
tapi aku rase mcm tak betul je kenyataan ni kan
sbb siri kartun animasi ni adalah hasil karya
anak tempatan dari Les' Copaque Production..
takkan lah dyeorg nak buat cerita berasaskan
nama yang tak bagus maksudnye..
dalam cerita ni pon sendiri dyeorg byk
menerapkan nilai-nilai yang baik yg disarankan agama.
kan3?

lagipon,kartun animasi ni dah
byk terima anugerah dan dah disiarkan dlm
Disney Channel tuhh!
paham2 la kan,bila nama kartun ni dah naik
melambung mungkin ada pihak yg ehem2..
bak kata nabil,lu pikir lah sendiri..
aku pon tak tau la sejauh mana kebenaran cerita ni

klu nak baca artikel tu bolehlah tgk link ni,

http://blog-pke.com/konspirasi-upin-dan-ipin-satu-pembohongan

aku sekadar nak kongsi2 je=)
pandai2 lah korang semua nak nilai sendiri..

p/s:sebenarnye entry ni aku baru edit pukul 5 ptg sbb baru smpai rumah tadi.
anyway aktiviti hari ni memang best gilorrr.!!

December 21, 2010

persahabatan bab 2

dgn ini secara RASMI n BANGGAnye aku
telah bebas smlm..!!!!YEAaayyYYY..\(^-^)/(trademark amanda)hehe
tp2
berdebar mnunggu result plokk.cmne la yekk.ngeeeee~

okeyh2,kali ni post aku psl psahabatan bab second.
tp psl kteorg la dak2 lk yg bberapa ktol je terkontang-kanting kt asrama.
ehm,ak ltak gmba je la sbb x tau da nk taip pe.
tp gmba dak laki xdok,.korg sombg.
ak tgkp dak pmpuan je..hah!!

giler BAPAK khusyuk dyeorg wt lk,ak pon x gini..


ehm,ni 50-50 khusyuk je nihh..ape pndg2,ade hutang??ahah,gurau2.
pas 2,bkn stkt 2 je.
time ckgu xdok ak ambk pluang SHOOT2 gmba kt kwsn skola.cewwah,ayt x bley blah.
heheh,da boring wktu 2 n saje nk jln2.


aAAAuuuCAKKKK!!!ngehhh~
comel x kamee..?baek cakap ye.hahah..


sekali kte berkawan,selamanye kte BERKAWAN.
orang selalu ckp bile kte dah bpisah ngan orang tu
baru kte rase kehilangan dye=(
ya,aku sokong penyataan tu..
(sbnornye wktu tgkap gmba nihh ade 3 manusia sdg mmndang kami
dr koridor skolah tnpe disedari.HAHA)


haa,time ak tgkp gamba nihh rse cam comel plk pic nihh..
pstu ak pon tetibe ambk la inisiatif gne timer ambk gmba aku n dye cam nihh gak.
ishh,x bleh jadik klu dye sorg gamba yg comel,ak plk xdok.
hakhakkk,just kidding.!ak xpnh berperasaan bgini pd kwn oke?ngeh2~



1 ari,teacher zaimar pnh bkate,"sy suke tgk senyuman aida,nmpk menarik".
HUHU,kmbang kempis dye dgor teacher ckp cmtu.(hekhek saje tmbah ayt ni)
tp ak rse btol jgk kate teacher tuhh.nmpak menarik kn2?


ni time nk outing.firda macam robot dahhh..

GAMBAR NI LAIN MACAM SIKIT(pose ala2 model...hah!)
aku jadi gambargrapher je.kononnn ayat~




and last but not least,
TADAAAAAAAAAAAAAA!!!!!
haa,teka sape paling cun?wekkk=p,(sila abaikan soalan td.)
anyway aku akan rindukan saat2 sebegini smpai bila2.
itu lah ayt biasa yg kte akan dengar..
tp ini serius,aku ikhlas.
especially utk kawan kesayangan aku di SHAKS.

p/s:aku rse dlm gamba tuhh DZ paling menyerlah..tahniah2,dye memang pandai pose.

December 10, 2010

persahabatan bab 1

dalam hidup ni kte mmg perlu sahabat.
tp kne la pndai plih sbb dye yg akan pengaruhi kte..
secara jujur la aku ckp mmg aku syg sgt2 kwn2 aku kt shaks tu..
dyeorg 2 mmg sahabat terbaik lah!
tp ble ak pndah shah, mmg daring gle la hdup kt sne.
kengkwn kt sne mmg laen gler2 la.
atau dlm bhse shah(laen PADOTTT)..
1st pndah tu mmg menci,teram,dedih.
(haha..sje wt kslhn ejaan)
tp ble da lme bru la aku sdar yg sebenOrnye
tu smua adalah COBAAN utk aku.
dkt shah la bru aku tau erti khidupan yg sbnar
n aku telah jd lebih MATANG.
(emm,ye dokk?emm,ye kot)
dan ble da f5 ni,byk sgt memori terindah
kt shah actually..
especially when SPM is just around de corner.
aduihh,bhse omputih plokk dahh.
oke2 smbg blek,kwn2 yg mule2 x brpe nk rpt
da jd rpat gler cam besfrenzzz..
pstu yg da rpat sjak dlu da mkin lg akrab n syg.
n yg pling ptg dyeorg mrupekn
antare insan yg tpnting dlm hdup ak.

da mcm TUGU DARA PINGITAN pulakk.
hahah gambar ni ak copy paste je.
pstu cam bese touch up cket biar nmpk cntek.

teringat la plk wktu tgh lepak2 smbl
dgr lagu sahabat dr nset SONY ERICSSON
milik AMANDA BALQIS atau nme glamour nye QISH AL YAHYA.
huhu wktu tu die psg lagu smbl 2 kteorg lyn prasaan jap.


ha,knal x sape? tipu la x knal,
pkwe adek aku ni.ngeh2,tetibe je..
sje korg tatap puas2.

lagu utk smua sahabat aku.
video

Aizat-SAHABAT

Sahabat..mengapa kau pergi
tinggal aku sendiri
kau tahu ku tak sanggup
sahabat..ingatlah kau selalu
jadi yang terbaik
walau kau tak di sini lagi
sahabat..aku rindu padamu
datanglah walau sesaat
ku inginkan kau hadir

Aku di sini dan menunggu
diam tanpa dirimu
kau tahu ku tak bisa
beranjak terbang dan melayang
tanpamu ku tak bisa dan kembalilah..

December 9, 2010

setelah sekian lme..

SALAM..
da lme ak x update blog nih..
rndu plk rse.HUHU!
act..ak x abs SPM lg ni.biase la dak tknikal.huahuahau

hah,perasan x pe dyeorg buat?
mcm x biase pk dlm exam..
of cos lah,MENIRU!!

tp bkn 2 yg aku nk cte..
ni ak nk bgtau
wktu blek ari tu.
ak kseorgn kt dorm,dak bio ade klas.
stelah lme mnunggu bru mak ayh ak dtg.
n dyeorg plk da blek dr kls wktu 2.
aisehhh..pnye la meruntun jiwa raga ak
nk bpisah ngan dyeorg.
ak ingtkn nk lari je dr dyeorg,
hahah,KEJAM.
tp dyeorg tolg agkat kn beg ak.
HUHUH,best gak.rse cm puteri yg dikelilingi oleh dayang2.
ngeh2..gurau2.
tp yg cdey nye wktu ak slm n peluk dyeorg
tbe2 teringat la plk kt SESEORANG..
adusss,sadis nye lah.
oke,lupekn bab 2,smbg cte laen plk.

tbe2 smpai kt pntu pagar dpn,
ayh ak kluar nk hntar kad plwt,ak duk dlm kete
lyn iphone jap..syok abis!
tbe2 pOK CIK GUARd 2 plk pggl..ish,kacau daun je.
dgn sengih kera sumbang dye sroh ak t.tgn.
LAHHH..ak x tau plk kne t.tgn..
dye pon ckp"AMBOI DAH MCM PUTERI KE
SMPAI SY NK KNE JEMPUT DR KETE??"..
ak pn jwb dlm ati"HAAH,MEMANG PON!!"
benci btol..lepaks sudah la POK CIK!
ngehngehngeh.

ok,tu je kot..

TeNgoK LAhh..bEshXXx

Loading...