January 31, 2011

dah memang rezeki dia

salam semua !
aku rase dah cukup seminggu aku tak update blog ni
disebabkan kekangan masa dan juga ade perkara yg tak dapat dielakkan :P
dan dalam mase seminggu banyak perkara BAIK telah terjadi..

sudah sebulan aku menyandang jawatan guru(cewwahh),
cikgu tadika je ponn..
tapi bukan senang nak handle budak tadika ni,skrg ni barulah aku mengerti
betapa besarnye pengorbanan seorang guru untuk mengajar anak didik..
hari tu aku ambek cuti hari jumaat ikut family
sebab nak pergi Tambun atau TAnjung raMBUtaN haha !

opss,im just kidding *-*

yang sebetulnye aku memang pergi Tambun tp bkn tg rambutan..

dan kteorang pergi ke Tambun ni bukan saja2 nak melancong tapi
sempena program safety drive yang digelar (MOH KE IPOH WEH ! )
ohh ya,sebelum ke Tambun kami ke Universiti Teknologi Petronas yang terletak di Tronoh
atau nama glamour yg dipanggil oleh pelajar UTP iaitu TORONTO..huahua

bila nak pergi memang excited la sebab ni baru kali kedua trip ke UTP..
dan library dye la yg paling aku teringin nak masuk sangat.
akhirnye tercapai jugak hajat aku ^-^
alhamdulillah. 

rak buku kat library tu memang tinggi giler dan aku sangat2 impressed !
memang bertaraf antarabangsa dan planet serta alam semesta,hahah.
waktu ni baru la aku tau yang merasmikan UTP ni ialah Pak Lah !
ku sangkakan sebelum ini ialah Tun Dr Mahathir yg merasmikan rupanya tidak..
sedang menuju ke Kompleks Canselor..dah tak sabar dah niieeee~


 okey,dah sampai pon.. ;)

geng baju kuning peserta safety drive..
semua tengah fight nak perah otak cari jawapan kat sini.

ade satu soalan yg aku rase sangat best.
lebih kurang begini la bunyinya :

menjadi tatapan setiap hari,
ada yang ikut negeri,
bak kata nyanyian M.Nasir dan Mawi,
"yang tulus,yang mulus"
yang TELUS&TULUS.
Cuba bawakan satu untuk kami,
cuma seringgit je!

haa,cuba teka ape jawapannya?
mesti korang terkedu tengok soalan ni haha.

waktu ni la aku dok pikir2 mende la yang harga seringgit tu..
pastu tiba2 ayah aku dapat jawapan dari orang lain,
dalam hati cerdik sungguh orang yang dapat jawab ni,
tak penah terpikir pon ni jawapan dye.

kalau korang nak tau penat aku pusing kedai cari benda alah ni,
last2 jumpe jugak kat kedai cina..
aku pon selamba la keluar kedai tu dengan gumbira sambil menayangkan benda ni.

tiba-tiba,
semua geng baju kuning yang nampak terus berpusu-pusu masuk kedai tu..
haha lawak pulak tengok dyeorang lari2 berebut nak beli benda alah ni.
hoho untunglah orang cina tu ade jual benda tu,
memang laku gaya macam jual pisang goreng panas.
dah memang rezeki dye...

ni semua sebab soalan tu punye pasal.

haha kalau anda semua bijak apakah jawapannye ??

oke,see you next entry;)

p/s: kalau korang perasan,aku dah sorokkan followers aku
sebab macam beratkan page aku nak loading je.
so,siapa yang ikhlas nak follow aku silakan..tadakk hal la

TeNgoK LAhh..bEshXXx

Loading...