December 25, 2010

6 JUPITER 2005 the best!

yo..yo whassup??
ngehngeh=)..assalamualaikum semua.
ouhh,penat gler hari ni tapi best!
reunion 6 JUPITER telah berlangsung di Pantai Balok beb!
banyak betol makan tadi.
habislah,berat badan naik lagi:D

kami tempah kek coklat sempena reunion ni and birthday seseorang;)

tapi tuan punye badan tak datang plokk..ish sedih betol rase.
dah siap tulis name dye comey2 lagi tu..
takpe lah,tatap kek ni puas2 ye atiq,hehe..
nasib baek aku ade,boleh potong kek bagi pihak dye..ngeh~

"nah,ambik nak kau!",kata adly sambil MENUNJUK kasut putih miliknye..
ak pulak berkata sambil menutup mulut,
"kau ingat sepatu kau cantek sgt..?"
heheh,i'm just kiddding dear..
bersandiwara di tepi pantai pon sweeettt gak kan?


bila lama dah tak berjumpa,rindu rasa hati..
muka sorang2 mesti lah dah laen.
kalau dulu kulit tulus mulus,skrg jerawat dah makin naik.heee
perangai masing2 pon sudah berubahhh sket2..





SEKALI KITA BERKAWAN SELAMANYA KITA BERKAWAN..
even dah berapa abad kite dah berpisah tapi kite still boleh jmpe lg.
ala,rumah dekat je pon..bukan dekat JEPONNNN.ngeh,tibe2 plk.


yahh!aku suke gambar ni tp aku tak tau pe kena
plok ngan mut tu..


rase comey plok lah gambar ni bile dyeorg pose gini gaya..



emm,ni comel jugak;)



hahh,ni lagi nye la comel.!:D


errr,alif pose gaya ape tu ekk??
maybe teringin sgt nak jadi model utk jenama Ralph Lauren kot atau
jadi model utk Restoran ALIF pon dahh kire oke:D


candid picture.!i like it..
masing2 da angkat nset canggih nak snap2 gambar.


lepas je makan2 n jalan kat tepi pantai
kiteorg pon lepak kat playground pulak..hahah
seronok2.main jongket2,buai2,gayut2..
huhu,mengenang zaman dulu kala.
dari berbelas orang yg dtg tetibe hanye bberapa ketol je yg stay smpai pkol 4 petang.
ye lah,bile lg kite nak bjumpa lg,lpas ni msti smua dah sibuk..
heheh,ape2 pon aku harap ade lagi aktiviti reunion ni utk
mase2 akan dtg and make sure smua orang ade baru syiooookkk!
ape2 pon 6 Jupiter 2005 tetap the best cam dulu2..

oke,thats all from me..~

siapa nak tau?

adakah anda suka dengan upin dan ipin?
saya suka!
alasan sebab mereka tu teramatlah COMEL.!
mmg dah takde alasan lain dahh..
klu boleh mmg taknak miss
even 1 pon episod upin dan ipin ni..
selalu nye sebelum ditayangkan drama CINTA dan ANUGERAH
lakonan ASHRAF SINCLAIR di tv9 dari seberang
mesti akan disiarkan kartun animasi ni
even 5 minit je pon cerita dye.

ayat biasa yg kita dengar sebelum cerita ni
mula mesti suara comel tu akan cakap mcm ni,,



tapi bila keluar muka dyeorg dua ni,
mmg naik heran dan pelik dahh..
confirm dah tak mau tgk upin ipin lepas ni..


muka dyeorg pon dah lain macam aku tgk..
gaya mcm upin ipin versi t***l pon ade..hihih

tapi korang semua pernah dgr tak pasal
maksud disebalik nama upin ipin ni??

smlm aku ade terbaca la kat 1 artikel ni,
yg mengatakan bahawa dalam bahase Aramaic:
upin=aku benci Rasul
ipin=aku suka Israel

haiiyaaa..!mcm mana boleh jadi mcm ni..??haihhh..
tapi aku rase mcm tak betul je kenyataan ni kan
sbb siri kartun animasi ni adalah hasil karya
anak tempatan dari Les' Copaque Production..
takkan lah dyeorg nak buat cerita berasaskan
nama yang tak bagus maksudnye..
dalam cerita ni pon sendiri dyeorg byk
menerapkan nilai-nilai yang baik yg disarankan agama.
kan3?

lagipon,kartun animasi ni dah
byk terima anugerah dan dah disiarkan dlm
Disney Channel tuhh!
paham2 la kan,bila nama kartun ni dah naik
melambung mungkin ada pihak yg ehem2..
bak kata nabil,lu pikir lah sendiri..
aku pon tak tau la sejauh mana kebenaran cerita ni

klu nak baca artikel tu bolehlah tgk link ni,

http://blog-pke.com/konspirasi-upin-dan-ipin-satu-pembohongan

aku sekadar nak kongsi2 je=)
pandai2 lah korang semua nak nilai sendiri..

p/s:sebenarnye entry ni aku baru edit pukul 5 ptg sbb baru smpai rumah tadi.
anyway aktiviti hari ni memang best gilorrr.!!

TeNgoK LAhh..bEshXXx

Loading...