April 13, 2011

ehemmmm..sapo nak kulit putih?

bismillahirrahmanirrahim.
assalamualaikum :)
okay,tetiba buat kali pertama aku nak buat tutorial haha..
tutorial ni sempoi je iaitu macam mana nak putihkan kulit muka.
untuk kulit muka hitam memang sesuai pakai petua ni..huahuah
tapi hitam pon comey bak kata orang hitam manis gituwww.
kalau korang rasa kulit muka korang gelap dont worry,
pakai lah GARNIER ek..
mungkin kulit korang akan transform kepada si putih gebu...








LISA SURIHANI!
(yang ni memang dah cerah semulajadi)


tapi paras muka tak penting,yang utama peribadi kita tu yang baik:)
okay aku bukan nak mengesyorkan cream or sunblock ke ape..
sekarang aku nak share camne kita nak bagi kulit muka kita putih dlm gambar.
kadang2 kita tak selesa bila tengok gambar je,

"aik?apasal muka aku nampak hitam semacam je ni.."

so mungkin muka kita nampak gelap disebabkan lighting
yang kurang bagus waktu tangkap gambar atau guna kamera cap ayam je..
ataupon
muka korang memang dah hitam pon.
tapi  tak kisah la kita boleh edit gambar benda tu semua guna
ADOBE PHOTOSHOP

ada 5 langkah mudah :
  1. pilih gambar dulu
  2. open with adobe photoshop program
  3.  select dodge tool kat tepi belah kiri macam bawah ni

4.   apply kan secara perlahan dan teliti okay..
5.    save !


haa,senang nak mampuihh kalau kita nak edit jadi putih.
tak payah susah-susah beli krim,membazir je !
tapi tutorial ni bukan penting sangat pon,saja suka-suka..
ada banyak cara lagi nak edit gambar kasi lebih cantik.
tapi di lain entry ek.
walau macam mana pun,kecantikan sebenar adalah melalui watak yang luhur.
okai,papai.


see you next entry:)



p/s : ni hasil yang aku buat heehe :

see the difference?
haha nampak macam baru letak bedak satu kilooooo..


6 comments:

azie.iya said...

tu betol2 putih . sgt menakutkan

Anyss FidoTydo said...

haha. nice one :)

Hana Rahim said...

azie : ngehhehe~ak x reti nk apply sama rata

anyss : tq:)

tqaroslan said...

kalau kat facebook mmber2 upload gmbar...
rase nak tergelak bile ade org komen kat gmbar diorg "apsal ko puteh dlm gmbar ni?"

kirenye diorg gune photoshop lah ye??
baru tahu...sbb sy tak reti bab2 komputer ni..hehe.
thanks ajar.. :)

azie.iya said...

he3 . adobe mampu buat mcm2 and lebih dari ni :) bukan setakat adobe jee , pengaruh kamera and lighting jugakk . sbb tu dunia realiti tak seperti dunia maya .

syamimi stenstuit said...

please buat video...sye x pndai la..nk buat

TeNgoK LAhh..bEshXXx

Loading...