April 14, 2011

GADGET : antara iPad dan PlayBook

assalamualaikum..
siapa tak kenal gadget yang semakin popular dan digilai ramai iaitu
iPad dari jenama Apple dengan kecanggihan teknologi Multi-Touch iaitu
segalanya hanya di hujung jari sajeee huehehe..
kalau dulu Atilia berbangga memiliki sebuah iPad
yang sangat disayanginya..
tapi kini Blackberry pula tampil menyaingi iPad
dengan komputer tablet iaitu PlayBook !

bercerita tentang iPad memang dah banyak sangat kemajuan..
kali ni iPad tampil dengan lebih nipis dan lebih ringan ye tuan-tuan dan puan-puan
berbanding dulu-dulu agak tebal la jugak dan
reka bentuknya pon kurenggg menarik. 
haaa kalau siapa yang suka main game memang sesuai sangat le beli iPad ni..
graphics perfomance nye memang tersangat mantopp.
iPad pon macam iPhone jugak ade dua kamera,boleh buat video call..

yang best sekarang ni ade Smart Cover yang direka khas untuk melindungi iPad..
ade macam-macam pilihan warna yang menarik dan cun.
aku nak yang HIJAU.
comel sedap je mata memandang~
smart cover ni bukan sebarang cover ye,ia boleh dilipat dan
dijadikan sebagai penyokong macam bawah ni :

iPad juga ade Wi-Fi dan 3G..jadi korang boleh le berInternet sokmo
tak kira di mana sahaja korang berada~
iPad jugak banyak menggunakan sistem wayarless walaupun kalau nak
cetak gambar pon tak payah nak guna kabel.senang..



okay next memperkenalkan,



Blackberry PlayBook !
PlayBook adalah komputer tablet yang sangat professional.
so sape-sape yang nak buat bisnes memang sesuai gune playbook
untuk membuat multitasking berbanding iPad kebolehan
multitasking nye adalah terhad...
lagi satu kelebihannya playbook ade Adobe Flash tapi iPad tadakk ye.
so senang nak view apa-apa web yang menggunakan flash..
even naik main hard core game pon syok je~



yang ni antara convenience bag untuk playbook..
simple sahaja.

dengan PlayBook jugak kita boleh buat video call sama macam iPad ada dua kamera..
PlayBook jugak ade Wi-Fi,4G dan Wi-Max..
senang la kalau nak berInternet selalu tak kira tempat.
Tapi PlayBook takde iTunes macam iPad..
sebab dengan iTunes kita boleh download lagu,movies,games dan rancangan TV.




so penutupnya : penat lah tangan aku menaip haha..
okay konklusinya aku rase PlayBook lagi cangihhhhh dari iPad..
tapi dari segi reka bentuk PlayBook kalah dengan iPad kot.
well,
aku nak iPad dengan cover HIJAU tuu..cun nyehhhhhh aku tengokk!



okay,see you next entry:)

4 comments:

Naddia said...

gile la smart kn...bile la leh dapat natang nie

Anonymous said...

nice entry lol.

Hana Rahim said...

kak naddia :mmg smart giler!
tggu adiah b.day pon x gerenti dpt.

Hana Rahim said...

anon : hah,mmg nice pon.

TeNgoK LAhh..bEshXXx

Loading...