May 4, 2011

bahaya jenama terkenal..

assalamualaikum.
minggu lepas,aku dapat gaji..yaa,memang best dapat gaji \(^_^)/
so bila duit dah ade dalam tangan,terbayang-bayang la dalam kepala
aku ni nak beli tu nak beli ni,padahal gaji tak besar mana pon..
dasar tak reti ukur baju kat badan sendiri betul = ="
ye lah,budak lepasan SPM(gua masih muda remaja lagi oke)

pastu mula la dalam hati berangan nak shopping barang berjenama.
aku pon tak tau nape mungkin saje nak show off..
(astaghfirullah al azim)
macam bawah ni :
aku rase membazir gile beli kasut ni tp tak rase menyesal kot ahah

aku tau orang lain beli barang berjenama mewah sebab nak menunjuk
yang diaorang mampu beli barang mahal nak mampos padahal tak penting pon
jenama-jenama semua tu..yang penting KUALITI.(ini ingatan untuk diri sendiri haha)
tapi fitrah manusia,nak yang paling mahal dan yang penting jenama BEST-BEST
macam BONIA,NIKE,ALAIN DELON,APPLE,L'OREAL PARIS..

dan disebalik jenama mewah ni terselit agenda tersendiri oleh pihak-pihak tertentu.
contoh CROCS :
orang cakap gambar buaya tu adalah tulisan kalimah Allah..
dan kalimah tu diletakkan di kaki !

then NIKE :


kasut nike memang nampak cantik dan elegan tapi...

cuba tengok patung yang bawah ni
nampak tak persamaannya..?

satu lagi COCA-COLA :

ohh isu coca cola paling famous sekali..
dan aku tak paham kenapa PM boleh bangga bila Coca-Cola nak melabur kat Msia..
huhh??what the...........
oke aku malas nak mengulas lanjut pasal tu..

tapi bahaya betul jenama mewah sekarang ni,mesti ade je tak kena.
maybe we should be more concern and more careful after this..
yeah apa pon Islam is the best:)
namun Islam yang sebenar bukan hanya pada nama sahaja tapi
dari segi imej dan perwatakan juga.insyaAllah.

okay,see you next entry.



9 comments:

애니 쉬 하늘[aNish sky] said...

alah ..yg statue uh .. kebetulan jee kut ..(bkn na bckup)
dah uh .. gone ngn kasut basket kteowg .. aduishhhh

Hana Rahim said...

pasal kasut korg..
ntah.tp takpe korang taktau pasal bnde ni sblm ni kan..
so no comment hahah.

_be yourself_ said...

HAHA , bila dapat tahu pasal crocs ( time kat maktab dulu ) , mula lah kitorang beramai ramai duk kikis simbol nya , HAHA . kelakar pulak bila teringat , nak buang mahal , so kikis lah jawabnya XD

Hana Rahim said...

hahah,bdk2 skola mmg suka pakai crocs n crocs giler mahal.
kalau crocs cap ayam oke la lg..

Black_roses92 said...

thanks buat rujukan kat blog akk. :)

apa yg adik risau?? akk pn pernah rasa, hati berbelah bahagi, tapi insyaallah, itu yang terbaik.

Rabiatul Adawiyah Rosli said...

siot ana beli kasut kaler pink.
kau buat aku jeless

slumbergirlz said...

CIKGU ANA!!
Sy da delete blog sy..
nih blog bru sye:
brilliantlegacy93.blogpot.com
Jngn lpe FOLLOW sy tau!!hehe..

love,
jehan

Naddia said...

pm suke sbb ade pngaliran dolar dlm negara..kite sbgai rakyat yg celik minda pepndai la jgn minom...lantak depa la nk invest kn :)

Hana Rahim said...

raby : :).mgkin lepas ni aku patot belanja kau ksot pink ahaha.

jehAN : pnjg benor komen.cam dlm surat gayanye.oke suda follow..

kak naddia : 50-50 kot :P

TeNgoK LAhh..bEshXXx

Loading...