December 25, 2010

siapa nak tau?

adakah anda suka dengan upin dan ipin?
saya suka!
alasan sebab mereka tu teramatlah COMEL.!
mmg dah takde alasan lain dahh..
klu boleh mmg taknak miss
even 1 pon episod upin dan ipin ni..
selalu nye sebelum ditayangkan drama CINTA dan ANUGERAH
lakonan ASHRAF SINCLAIR di tv9 dari seberang
mesti akan disiarkan kartun animasi ni
even 5 minit je pon cerita dye.

ayat biasa yg kita dengar sebelum cerita ni
mula mesti suara comel tu akan cakap mcm ni,,



tapi bila keluar muka dyeorg dua ni,
mmg naik heran dan pelik dahh..
confirm dah tak mau tgk upin ipin lepas ni..


muka dyeorg pon dah lain macam aku tgk..
gaya mcm upin ipin versi t***l pon ade..hihih

tapi korang semua pernah dgr tak pasal
maksud disebalik nama upin ipin ni??

smlm aku ade terbaca la kat 1 artikel ni,
yg mengatakan bahawa dalam bahase Aramaic:
upin=aku benci Rasul
ipin=aku suka Israel

haiiyaaa..!mcm mana boleh jadi mcm ni..??haihhh..
tapi aku rase mcm tak betul je kenyataan ni kan
sbb siri kartun animasi ni adalah hasil karya
anak tempatan dari Les' Copaque Production..
takkan lah dyeorg nak buat cerita berasaskan
nama yang tak bagus maksudnye..
dalam cerita ni pon sendiri dyeorg byk
menerapkan nilai-nilai yang baik yg disarankan agama.
kan3?

lagipon,kartun animasi ni dah
byk terima anugerah dan dah disiarkan dlm
Disney Channel tuhh!
paham2 la kan,bila nama kartun ni dah naik
melambung mungkin ada pihak yg ehem2..
bak kata nabil,lu pikir lah sendiri..
aku pon tak tau la sejauh mana kebenaran cerita ni

klu nak baca artikel tu bolehlah tgk link ni,

http://blog-pke.com/konspirasi-upin-dan-ipin-satu-pembohongan

aku sekadar nak kongsi2 je=)
pandai2 lah korang semua nak nilai sendiri..

p/s:sebenarnye entry ni aku baru edit pukul 5 ptg sbb baru smpai rumah tadi.
anyway aktiviti hari ni memang best gilorrr.!!

No comments:

TeNgoK LAhh..bEshXXx

Loading...