March 27, 2011

ENTRI ape ni ?

everyone wants the best in their life..
aku pon nak jugak weh.
tapi manusia hanya mampu merancang kerana Tuhan shj yang menentukan.
because Allah knows what is the best:)
mungkin hari ni kita sedih tapi esok2 kita akan gembira~
who knows ?

tadi aku pergi usha the world best university kat google..
kononnye berangan la nak masuk top universities kat dunia ni,
cam best je..ye la siapa tak nak kan ?
berangan kat depan laptop memang best sambil tersenyum sorang2,ahah.
tapi tinggi mana pon kita belajar,
kalau bab akhirat kita lupakan tu namanya mahasiswa mengong.huahua
so kena ingat dunia adalah ladang bercucuk tanam utk akhirat.



okay,the truth is tadak satu pon universiti kat malaysia ni yang
tersenarai dalam 2011 top hundred universities in the world..
even sekecik2 singapura pon ade la jugak tersenarai dua biji universiti
di rank ke 30 and 73.wow malunya gua.*___*(gua Niah la bukan aku,haha)
and harvard university still the best university in this world.wuhhhuu~

so if i had a chance to abroad my studies in oversea,
i would choose this university..

err..tau tak u ape ni ?kalau korang tak tau lagi bagus..
dulu aku pernah terpikir nak ambik engineering sebab aku minat jugak sikit2
lagipon aku dah ade geng tapi bila aku pikir balik
tak kan aku nak jadi engineer kot bila dah graduate nanti.
aku pon berubah kepada impian asal aku iaitu untuk sambung bidang seni bina.
and my friend aka the 'geng' said to me,

"ha..bagoslah kalau macam tu,nampaklah ayu sikit"
(thanks kawan..really appreciate it:D)huahuahua

tapi
orang cakap bila dah graduate nanti susah nak dapat kerja,
itu orang cakap dan aku malas nak ambik peduli.
ohh entri apekah ini ?



okay,see you next entry.

4 comments:

Naddia said...

jadik la engineer dik..
engineering masih d monopoli oleh lelaki..cis..jgn biarkn ianya berlaku


erk...mne button follow kamu?? tak nmpak pown

Amni said...

yang bagusnya bukan universiti... tapi macam mana kita nak amik ilmu yang kita dapat dari universiti tu...=) apapun, jangan amik jurusan kat universiti yang tak diiktiraf.. t susah nak dapat kerja...

Hana Rahim said...

kak naddia : sy hide follower widget la.heee.
follow kt dashboard je:)

Hana Rahim said...

amni : time kasih utk info itu:)

TeNgoK LAhh..bEshXXx

Loading...