February 13, 2011

Bacalah..membaca itu jambatan ilmu

hai apa khabar semua ?
entah mengapa,aku dah rasa malas sgt2 nak update blog..
sekarang dah masuk bulan 2,sedar tak sedar dah nak masuk bulan TIGA !!
haiyaahhh *-*
cepat sungguh masa berlalu lantas mengingatkan aku,
"apa lah yang aku dah buat selama aku kat dunia ni ekk ?"

aduii,aku dah tak boleh nak main2 dah,
banyak benda lagi perlu diselesaikan buat masa ni.

sekarang masa utk menambahkan ilmu,mantapkan pemikiran
dan memperbanyakkan amalan :)
dunia ni sementara je,yang kekal adalah akhirat..
ye,aku sentiasa akan ingat ayat tu terutama bila aku dah leka..

jadi sementara hayat masih dikandung badan,
sementara kesempatan masih ada,
insyaAllah aku akan gunakan sebaik mungkin hehe.
tapi aku ni pon manusia biasa jugak
kadang2 ingat,kadang2 lupa.
tu la,makan maggi banyak sangat kot..kuikui

jadi bila dah lupa,kena la banyakkan membaca ;)
betul tak kawan-kawan ? hehehe.


antara buku yang wajib dibaca:

kawan aku cakap buku ni best,aku pon tak tau tentang kewujudan
buku ni kat rumah aku hahah..
dan aku terlupa untuk meminjamkan buku ni kepadanya.
tapi buku ni banyak siri,tak tau la
kalau2 ada siri yg best and sebaliknye.
buku ni bagi aku bolehlah.


ye,janganlah kamu bersedih..senyumlah selagi mana yg kamu mampu:)
buku ni best kot sebab aku tak baca lagi sebenonye,
belek-belek je baru haa..
buku ni yg Cikgu Syuhada tunjukkan pada Irham dlm filem Syurga Cinta tu.

haa,yang ni serius anda semua tak menyesal bila baca.
buku ni sangat membuka minda,mata,telinga,kaki dan semua lah haha!
okey2,buku ni sangat bagus untuk membentuk minda yang hebat lagi superb.
anda pasti terpegun apabila membacanya.confirm.

 dan sekarang aku tengah busy baca buku ni.
PMC stands for Pusat Memandu Cemerlang..hikhikhik
aku rasa aku antara yg ketinggalan zaman sebab
orang lain dah dpt lesen and dah boleh bawak kereta,
aku ni pulak baru nak mula.
takpe2,aiman tak kesah.



apa motif aku letak pic ni ?
oh,gambar tersesat rupanya.
sambil membaca sempat lagi berblogging.
inilah yg dikatakan sambil menyelam minum air :P
eee,YUCKS.
habes dah tertelan air kentut orang hahah.

ish2,astaghfirullah.

satu,dua,tiga senyummmmmmmmmmmmmmmmmm~
from left : me,myself and I
huahuahua.
haaa,kan dah start merepek,
ni mesti sebab makan banyak sangat kerepek.


okey lah,see you next entry.
penat dah menaip.

5 comments:

Anonymous said...

.cian..
.da nenong2 da mmber ak yg cowg neyh.
.wake up caca.!!!.

hana rahim said...

eh?eh?
cici !
imissyou cici:)

Anonymous said...

byk membaca memang bagus...tapi kena filter fakta2 yg dibaca...yg pnting tidak bertentangan dengan islamic point of view....keep up good deeds....

Anonymous said...

hahaha.....ana2...AA...

hana rahim said...

heeee~

TeNgoK LAhh..bEshXXx

Loading...