March 17, 2011

P.A.R.A.H memang parah !

 salam semua dan selamat petang..
bertemu kita kembali dalam segmen ben ashaari..eh,eh,silap blog.hahah..
okay back to the topic,tetiba aku rasa rajin nak mengupdate blog hari ni..ohhoho \(-.-)/ seperti yang korang semua sedia maklum baru-baru ini kita digemparkan berita tentang gegaran 9.0 skala ritcher di Jepun disusuli kejadian tsunami yang sangat dahsyat..

ini apa yang aku dapat hasil carian di internet..

well,kalau korang tengok dekat dada-dada akhbar sekarang banyak cerita pasal bencana alam ini yang telah meranapkan seluruh bandar dan kampung di negeri Miyagi,Ibaraki,Iwate dan..dan emm tak berapa pasti lah..
sesungguhnya aku rasa sangat simpati dan sedih bila tengok kejadian seperti ini berlaku di Jepun. Semua orang tau yang Jepun merupakan sebuah negara maju di dunia dan bila kejadian seperti ni berlaku sudah semestinya akan memberi impak negatif kepada sektor ekonomi negara maju lain dan akhirnya menyebabkan ekonomi dunia akan merudum mungkin ?
well im not expert enough about world business or financial issues.

mengimbau kembali saat tsunami yang pernah berlaku di Acheh tapi kini di Jepun pula.


siap ade warning kat highway lagi~
wau..wau..wau..dahsyat~
tragiknyeee..maybe its look funny but its not.

okay,aku tau semua orang dapat mesej tentang letupan nuclear plant tu,dan aku pon dapat jugak mesej tu nak-nak waktu tu memang tengah hujan kat luar..

gambaran jelas*



huhh,memang PARAH kan..
EH?EH?COPP ! COPP ! tapi aku bukan nak cite pasal jepun sebenonye, tu hanya mukaddimah je..fuuhh punya panjang lebor mukaddimah aku hahah. okay
aku nak cite pasal aku memang tengah parah sekarang ni... :'( mehh sini jap,aku story2 cket. semalam masa aku tengah layan youtube,ayah aku bertanya kepadaku,
"kakak,have you been decided about your future studies?"(alamak,terkesima aku waktu tu huhu..)aku pun jawab le dengan senyum kambingnya,"hehe,dont know lah".
"kakak,SPM result is just aroud the corner.You must know what you want to take in the future.I dont want you take the wrong step.You must do the preparation now because the time is running out."

haha,macam lagu muse.okay..okay..sebenaqnye ayah aku bukan nye panggil kakak dan bukanlah nak berspeaking english pon dengan aku..aku je yang memandai-mandai tulis cenggitu.sudah,aku kena lebih seriussss lepas ni.. haduiii =.="

eh?blog aku masuk dalam majalah lah !




okey,see you next entry.


9 comments:

Raihana Izzati said...

yup.mmg sian sgt apa yg jadi kat Jepun skrg.

org siap buat lwk psl car sales.agak2 la.

n,,about d future,,yeah,,pyh nak choose.

tapi kdg2,,mcm dah tersurat utk kita.it will come.

byk2 kan solat istikharah.berdasarkan pngalaman;)

TenangSudey said...

Lets watch Video Fukushima Nuclear Reactor Problem Explained (CNN)

hana rahim said...

raihana izzati : thanx..thanx:)

tenangsudey : thanx jugak.

: JannahSuhaimi : said...

hmm..dunia akhir zaman..

Anonymous said...

urm cdey g0p dgn kjdian kt jpun uhh..dunia da na kiamat..mcm2 bnde bule jdk..nauzubillah~

ghost writer said...

baru nak update pasal nih ker..hihi

hana rahim said...

jannah : haah..btol2

anon : idea lebh kurg jannah je

ghost : haa,ni msti x bce btol2..
tu smpingan jee oke.act,nk cte psl bnde laen..uhmm

sissyira said...

salam

dunia kita sudah nazak...

hana rahim said...

sissyira ; wassalam..yup mmg da nazak..tu tndenye kiamat da nk dkat

TeNgoK LAhh..bEshXXx

Loading...