March 15, 2011

welcome back to Pulau Mutiara~

hai assalamualaikum :)))))
pagi tadi aku baru balik dari Langkawi..sangat penat tapi seronok.
this is my third trip there dan lepas ni kalau ade lawatan pergi langkawi lagi,
tak tau nak kata pe dahhh.
lebih baik duk sana lagi bagos aku rasa haha.
tapi kalau taun lepas aku pi sana naik keretapi,
kali ni aku naik bas pulok :).
wohoho,best jugak naik bas lagi-lagi time hujan memang syokk le.


memandangkan Langkawi ni terletak di negeri Kedah dan perlu melalui Kuala Perlis,
jadi kitaorang mengambil masa selama 12 jam untuk sampai kat sane.
macam biase la kalau naik train pon camtu jugak tapi specialnye
ade effect terlebih macam harry potter sikit lah kononnye huhu.
tapi naik bas pon seronok sama macam naik train :)

okay.
bila entry tentang aku punya trip,memang banyak la gambar aku letak.
kawan aku kata kalau boleh nak buat entry berepisod hahah..

cantik benor sawah padi kat kedah ni..hijau je,sedap mata memandang.
bila pandang sawah padi teringat cerita nur kasihh..

tetiba mood pinky;)
ni nak cite,tempat yang wajib pergi kat langkawi ni ialah Pekan Kuah sebab :
  • terutama untuk golongan ibu-ibu,memang tak sah kalau tak memborong pinggan,mangkuk,cookware, gelas,tea set,dinner set dekat Haji Ismail Group(segala jenama Vantage,Corelle,Luminarc memang patot dibeli..)
  • haa,yang ni budak-budak suka sangat bila sebut je coklat,emm yummy2..(coklat Daim,Hershey's,Toblerone,Cadbury dan macam2 lagi coklat dari Belgium pon ade juge)
ni dekat Cable Car Station..rasa tak macam duk kat malaysia

mak aihh..ramainya orang beratur ! aduhai...

tapi setelah menunggu dengan setia,dapat jugak masuk dalam..
lama betul menunggu,dah beruban janggut aku agaknya kat situ.
aku rasa dah banyak perubahan kat langkawi dari umur aku 12 tahun waktu
mula-mula pergi sampai lah sekarang.

maha suci Allah,cantiknye pemandangan laut tuu~
ditambah lagi kehijauan hutan tropika yang segar dan mendamaikan.

macam comel bila tengok kereta kabel tergantung sambil bergerak :)

bila dah sampai kat puncak,memang best sangat.
walaupun cuaca panas tapi angin sejuk bertiup sepoi-sepoi bahasa
menambahkan lagi suasana seperti berada di kota London :P
dan kalau nak tengok pemandangan yang cantik memukau,memang
wajib bergambar dekat Hanging Bridge tapi waktu macam ni pulak
 handphone aku dah habis bateri :(
ohh yaa masih segar dalam ingatan keadaan di Underwater World,
cantik.

menarik.

tertarik.

serius memang tertarik tengok ubur-ubur tu bergerak~
subhanallah cantiknya binatang ni.


okay,nak balik dahh..papai langkawi,ade masa aku datang lagi.
sebenarnya banyak lagi tempat yang aku pergi tapi tak sempat nak snap..

kepada sesiapa yang nak pergi bercuti atau berbulan madu kat Langkawi,
ni ade harga masuk yang aku rasa sesuai kot untuk anggarkan kos kewangan kat sana.
cable car : RM 15 for adult, RM 5 for child
underwater world : RM 25/28 for adult, RM 15/18 for child (not sure which one)
Kota Mahsuri : maybe RM 5 for adult,surely RM 2.50 for child
Go Kart : RM 35 for 10 minutes
Geopark : not sure
(the price is for malaysian only)

menikmati keindahan Pulau Langkawi sebelum pulang ke Kuala Perlis~


okay,see you next entry:)

1 comment:

amalina amira said...

ana,cble car tu,kte je dpt hrga cm2...klu pngunjung lain,rm30 dewasa,rm20 kanak2...kte dpt sbb driver bas tu y tlg bli ticket kite...hahaha...untung2...

TeNgoK LAhh..bEshXXx

Loading...